UNA REGATA DIFERENT. EL PROJECTE WORLD RACE

Benvinguts al Bloc de 6è de l'Escola Elisa Badia. Com podeu veure aquest curs els alumnes de sisè hem decidit donar la volta al món en vaixell. Per això ens hem inscrit a la gran regata BARCELONA WORLD RACE que surt de la nostra capital, Barcelona.
En aquest bloc anirem incorporant totes aquelles activitats, accions i notícies que són important per nosaltres . D'aquesta manera podrem compartir amb tots vosaltres l'apasionant món de la vela oceànica.
ANIMEU-VOS I VIATGEU AMB NOSALTRES

dimecres, 1 de desembre del 2010

ENTREGA DE LA MALETA PEDAGÒGICA BWR 2010

El passat dissabte dia 20 de novembre alguns mestre i professors de secundària vam assistir al Consorci del Far, al Port de Barcelona, per l’acte d’entrega de les maletes pedagògiques. Aquestes maletes porten un munt d’informació i material per treballar al nostre projecte: la Barcelona World Race. A l’acte van venir convidats : una representant del departament de col·laboració educativa de Danone, empresa que patrocina el concurs de cartells i dos dels tripulants dels equips GAES i FORUM MARÍTIM CATALÀ: l’Anna Corbella i el Gerard Marín.
Aquí teniu una mica de la informació que vaig recopilar sobre els dos participants.
Anna Corbella , té 34 anys , va estudiar la carrera de veterinària. Va començar a navegar en veler quan tenia 4 anys, ja que els seus pares en tenien un. És la primera dona espanyola que ha creuat l’Atlàntic sola. La seva companya, la Dee Caffari ja ha navegat amb el vaixell que portaran donant la volta al món tota sola . L’Anna no ha fet abans la volta al món.
Gerard Marín, és un dels participants més joves de la regata, té 28 anys. Va començar a navegar quan tenia 7 anys. Allà a Figueres, el seu poble natal, tenia molt a prop el port i la costa Brava. Lloc on va començar el seu contacte amb el món de la vela. Navegarà amb l’equip Forum Marítim Catalá, que és l’antic “ Educación sin fronteres” El seu company el francès Ludovic Aglaor, ha fet 19 vegades la volta al món. Per Gerard serà la seva primera vegada.
Després de la seva presentació i de que parlessin de la seva trajectòria en el món de la vela, els equips, els vaixells, etc. Es va obrir el torn a preguntes, i els professors que estàvem allà vam fer multitud de preguntes. Aquestes són algunes d’elles i les respostes.
Fins al dia de la sortida, com us prepareu?
Anna. -Ens preparem físicament amb entrenament, també estudiem per saber més sobre meteorologia i un altre tema molt important, és com reparar el vaixell, en cas d'averia.
La seva preparació consisteix en fer tres dies a la setmana exercicis amb peses per adquirir més força i dos dies un altre tipus d'exercici més aeròbic. A l'Anna li falta força, tot i que no cal tenir molta, necessita més força de braços , ja que ha de moure veles molt pesades. "Estar forta físicament dóna seguretat i confiança per poder sortir-se'n. És també una preparació psicològica".
Per què hi ha tan poques dones en l'esport de la vela?
Anna. -La proporció de dones en esports d'alta competició, acostuma a ser molt inferior a la d'homes. La vela no és un esport de força, sinó més aviat de tenir estratègies per l'anticipació, tot i que és important estar bé físicament.
Com un coordineu els dos participants?
Gerard. - Un dels dos tripulants és el patró, l'equip està format pels dos navegants i l'equip de terra, que és el que anirà fent el seguiment al llarg de tot el recorregut.
Fins a on penseu arribar?
Anna i Gerard. - El seu objectiu és acabar la volta i si guanyen millor.
Hi ha preparació psicològica?
El tema que més preocupa a l'Anna és el de la convivència, hi ha molt bona relació amb la seva companya, però qualsevol estant amb la millor persona del món 24 hores al dia durant 3 mesos i " no arribar a estar saturat és difícil".
I fa una comparació, " Imagina't durant tres mesos tancat amb un amic en l'espai d'una cuina.... Doncs imagina amb un que no és el teu amic. "
El Gerard ha conegut al seu company fa només 5 mesos , i el temps màxim que ha passat amb ell navegant han estat 15 dies.
Li pregunten al Gerard que és molt jove, com s'ho farà per resistir tant de temps una prova tan dura.
En Gerard diu que la seva intenció és anar assolint objectius possibles, i anar a poc a poc.
Pregunten sobre l'alimentació.
L' Anna diu que porten paquets amb el menjar "liofilitzat" per tot el temps. La seva companya no té problemes perquè menja per alimentar-se i tenir forces, tant li dóna que no tingui bon gust. Però en canvi a l'Anna li agrada menjar bé, per això porta pernil, llom, fuet al buit i cereals per menjar de tant en tant.
Tenen nocions de medicina?
Està previst que tots els tripulants de la BWR facin un curset de primers auxilis a la Tecknon per resoldre possibles problemes mèdics amb els que es puguin trobar.
L'Anna ho té millor perquè és veterinària. Al vaixell tenen 24 hores de connexió mèdica si ho necessiten.
Davant d'un problema greu, sempre primer el que farien seria demanar ajuda professional.
Ja l'hem pogut veure i fullejar. Hi ha un parell de mapes per poder fer el seguiment de la Regata, unes fitxes d'espécies marines en perill d'extinció i un carpesà amb material de reforç per poder fer les fitxes del tres blocs als quals ens hem inscrit: L'oceà, L'hoem i el mar i la Navegació.
Tenim moltes ganes que arribi el dia 31 de desembre per veure la sortida de la regata.

6 comentaris:

  1. Serà divertit veure la nostra embarcació començant la regata!!

    Toni Sánchez 6éA

    ResponElimina
  2. M'ha agradat fer les activitats I PROPOSO FER UNA CLASSE D'ORIENTACIÓ AL PATI DE L'ESCOLA.

    TONI SÁNCHEZ

    ResponElimina
  3. jo també vui lo de la classe de orientacció

    ResponElimina
  4. Tinc moltissimes ganes de que començi la regata,jo també m'apunto a lo de la classe d'orientació.


    Paula Romero 6éB

    ResponElimina
  5. A mi també m ' agradaria fer la classe d'orientació!


    David 6èB

    ResponElimina
  6. ^^ Jo també !


    Marina6èA.

    ResponElimina